Események

Típus
Típus

Aktuális események

FIKSZ plakát
2024. 03. 23.
FIKSZ Tavaszi Iparművészeti vásár

Húsvét előtti hétvégén kerül megrendezésre a Független Iparművészeti Kortárs Szalon negyedik, kiállítással egybekötött vására. A 2024-es évben első alkalommal nyílik lehetőség személyes találkozásra a hazai iparművészet jeles képviselőivel: porcelántervezőkkel, keramikusokkal, üvegművészekkel, ékszerészekkel, textil - és bőrtervező művészekkel, grafikusokkal, valamint könyv- és papírművészekkel, összesen 90 alkotóval!
A rendezvénynek Budapest egyik legelegánsabb épülete, a belvárosi Károlyi-palota (Petőfi Irodalmi Múzeum) ad otthont.

  • Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi u. 16.
  • Időpont: 2024. március 23-24. (szombat és vasárnap)
  • Nyitva tartás: mindkét nap 11:00 – 19:00 óra között
  • A rendezvény DÍJMENTESEN látogatható!
  • A vásárral párhuzamosan tekintse meg ’AB OVO’ vissza a kezdetekhez c. kiállításunkat is, mely az NKA támogatásával jött létre.
FIKSZ Vásár meghívó
2023. 12. 09.
FIKSZ Iparművészeti Szalon

III. FIKSZ Iparművészeti Szalon több mint 80 művész részvételével várja az Iparművészeti tárgyak szerelmeseit.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, Bp Károlyi u. 16.

Időpont: 2023 december 9-10. 11.00-19.00

A belépés díjtalan

Friss Termés plakát digitális kisebb
2023. 11. 17.
VII: FRISS TERMÉS iparművészeti szalon és vásár Fehérvárcsurgón

A Károlyi József Alapítvány hetedik alkalommal látja vendégül a a kortárs alkotókat a FRISS TERMÉS Iparművészeti szalon és vásár eseményén,  fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély Hotel&Restaurant épületében.

A FRISS TERMÉS Iparművészeti vásáron idén 32 tervezővel találkozhatnak e művészeti ág iránt érdeklődők.

A kiállítás koncepciója 2017 óta mit sem változott: szigorú szempontok alapján válogatott iparművészek mutatják be az elmúlt évben műhelyeikben készült újdonságokat. Kitűzött céljuk nem kisebb, mint hogy a művészeti vásárok között egyedülálló módon múzeumi minőségű tárgyaikkal használat közben szeretnék megismertetni a látogatókat, akik az enteriörökben sétálva személyes kapcsolatot kialakíthatnak ki a terület elismert alkotóival, és válogathatnak a különleges darabok között. A visszatérő vendégek már tudják: itt igazi kincseket lelhetnek, emiatt igazán érdemes egy kirándulást tenni a festői kastélyba.

A résztvevő művészek mindhárom napon személyesen várják a vendégeket:, Bartha Ágnes, Bráda Judit, Börcsök Anna, Edőcs Márta, Fodróczi Kármen, Földi Kinga, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi, Harmati Hedvig, Horn Enikő, Jermakov Katalin, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Lipovszky-Molnár Zsuzsa, Molnár Zsuzsa, Monori Anita, Müller Rita, Nyíri Kati, Pataki Dávid, Regős Anna, Schulteisz Márta, Stomfai Krisztina, Sustik Kriszta, Szabó Anikó, Szabó Zsuzsi, Szegedi Kati, Szentgyörgyi Tünde, Szerencsés Gabó, Szűcs Blanka, Szűcs Eszter Anita/ Pataki Tiles, Vereczkey Szilvia, Tóth Vásárhelyi Réka, Vékony Fanni.

A szalon és vásár látogatható:

november  17. péntek:     17.00-20.00   / megnyitó: 17.00 óra                                                                                             november  18. szombat:  10.00-19.00

november  19. vasárnap: 10.00-17.00

info@karolyikastely.hu.  Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant  8052, Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.            

Korábbi események

Debussy premier FB cover 2
2023. 11. 15.
DEBUSSY PREMIER

A tervezők 2023 október 26-29. között a VI.Vicenzai Opera Fesztiválon Edőcs Mártával együtt mutatták be Debussy Pelléas et Melisande című operája ihlette munkáikat a Budapesti Fesztivál Zenekar vendégeiként. Az szokatlan hangzású operát a Teatro Olimpico Vicenza 1582 óta álló falai között láthatta a közönség, a darab zajos sikert aratott.
Király Fanni ékszertervező pasztelszínű csiszolt drágakövekből, újrahasznált elefántcsont zongorabillentyűből alkotott a csodálatos helyszínhez, és az operához illő romantikus, részletgazdag ékszereket. Lánya Csenki Laura Teodóra jelmeztervező, aki édesanyjától elsajátította az általa fejlesztett egyedi pergamen formálási technikát, és így hozta létre nagyméretű színes maszkjait. A könnyű és jól formálható cserzetlen kecskebőr nemcsak ékszerek, hanem színpadi fejdíszek és maszkok készítésére is nagyszerűen alkalmas.
Az esemény november 15.-én 17.00-19.00 óra között várja az érdeklődőket a Lucky Shepherd Designer Store tervezői boltban nyitott vitrinnel, felpróbálható darabokkal, majd ezt követően az ékszerek és a maszkok Fehérvárcsurgói VII. FRISS TERMÉS Iparművészeti Szalon és vásáron láthatóak november 17-19. között

PASSAGE meghívó angol A5_page-0001 (1)
2023. 10. 26.
PASSAGE Pop-up exhibition in Vizenza

Kortárs magyar ékszer és jelmeztervezők átíratai Debussy operájához. Résztvevők: Edőcs Márta, Király Fanni és Csenki Laura Teodóra.  A három napos esemény Vicenzai Operafestivál kapcsolódó eseménye, ahol a világ legrégebbi működő kőszinházában a három alkotó Debussy egyetlen operájához készített ékszerei és maszkjai mutatkoznak be.

Contemporary Hungarian Jewellery and costume designer's transcriptions of Debussy's opera

TEATRO OLIMPICO  VICENZA

VII. Vicenza Opera Festival by Budapest Festival Orchestra

                                       

aa_katalogus_fin-2_page-0001-1-340x500
2023. 10. 12.
AUTISTIC ART 2023 évi Jótékonysági Aukciója

Nagy örömmel tettem eleget a felkérésnek, és készítettem egy ékszert Nótár Imre autista művész rajza alapján. A PÁVIÁN brosstűre ti is licitálhattok az esményen ahol a legnevesebb képzőművészek alkotásai mellett 14 kortárs ékszertervező munkája is helyet kapott.Az Autistic Art Alapítvány küldetése, hogy kiszámíthatóságot, biztonságot nyújtson minden olyan autista fiatal számára, aki lakóotthonban él.

Tartsatok velünk, legyetek Autistic Art ÜGYesek! 

 A Jótékonysági aukciós tételsor/2023 megtekinthető a linken.

 

 

HOPP_iparmuveszeti_vasar_A5_2023_OSZ_page-0002
2023. 09. 30.
Őszköszöntő iparművészeti vásár a tea jegyében

Harmadik alkalommal ad otthont a HOPP FERENC ÁZSIAI MÚZEUM kertje kortárs iparművészeti kiállításnak és vásárnak. A nagy sikerű tavalyi bambusz, és ginko után ezúttal a TEA jegyében. A művészek 10.00-18.00 óra között személyesen várják a vendégeket. a Múzeumok Őszi fesztiváljához kapcsolódó esemény számos érdekes programot kínál. 8 résztvevő művésszel.

otvos_biennale_meghivo
2023. 09. 29.
XIV. ÖTVÖSBIENNÁLÉ

Rendszeres résztvevője vagyok  az  Ötvösbiennáléknak, mely XIV. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal ismét  a Klébelsberg Kultúrkúriában. TALÁLT KINCSEK sorozatom 8 darabját mutatom majd be, egészen új Csodakamra nyakékekkel. A kiállítás szeptember 29.-október 22. között látogatható.