HAIKU PERGAMENÉKSZER SOROZAT

2013-2018

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum által 2013-ban rendezett „Szamurájok és Gésák” című kiállításra tervezett újabb pergamen ékszereimet Edo korabeli klasszikus japán haikuk inspirálták.

A haiku évszázadok során csiszolódott japán versforma, írója képszerűségében pontosan és nagyon tömören rögzít egy adott pillanatot, természeti jelenséget, de benyomásait, erre adott reakcióit visszatartja, így  ezek az olvasóban születnek meg. Az ékszerek ehhez hasonlóan hatást gyakorolnak látványukkal a nézőre és a viselőre egyaránt, absztrakt módon képesek kifejezni egy hangulatot, erős érzelmeket keltenek.

A folyamatosan bővülő sorozatot 2014-ben meghívták a JOYA Barcelona Art Jewellery Fair-re.  A Haiku sorozat legújabb tagjai 2015-ben, és 2019.-ben nyerték el a Magyar Formatervezési Díj kiemelt pályaművek kiállításának jogát. A sorozat három darabját a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2016-ban megvásárolta gyűjteménye számára. 2018-ban első magyar kiállítóként –társaimmal együtt- a sorozatot a SIERAAD Art Jewellery Fair magyar standján mutattam be Amszterdamban.